Acțiune filantropică pentru copii derulată de ASCOR București

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala București, derulează până la sfârșitul lunii martie campania „Acordă o șansă copiilor din Centrul Sfânta Ana” în cadrul proiectului ‘Bucură-te dăruind!’, informează „Ziarul Lumina”.

Prin această campanie se dorește strângerea de diferite produse, precum materiale didactice, haine, obiecte necesare organizării activităților în centru sau fonduri în vederea derulării unor activități social-educative în Centrul de plasament ‘Sfânta Ana’. La acest centru sunt îngrijiți 50 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani, majoritatea provin din familii dezorganizate și cu posibilități financiare reduse, unii dintre ei fiind orfani de un părinte sau chiar de ambii părinți. Astfel, acești copii resimt acut lipsa dragostei părintești în dezvoltarea personalității lor, ei prezentând o fragilitate emoțională care mai târziu va genera probleme de integrare socială. Pentru a-i mângâia și a suplini lipsa afecțiunii părintești, voluntarii de la ASCOR desfășoară mai multe acțiuni menite dezvoltării lor fizice, social-educative sau spirituale, precum organizarea de activități sportive, excursii, cursuri de pictură, vizitări de muzee, teatre, participarea la slujbele religioase, la cateheze, la pelerinaje sau la diferite serbări organizate cu prilejul unor praznice religioase sau zile speciale. Totodată, prin această campanie, ASCOR București vrea să sensibilizeze opinia publică cu privire la nevoile copiilor, iar tinerii să se implice mai mult în activitățile de voluntariat.

Campania de strângere a fondurilor se derulează până pe 31 martie, iar în perioada 1-15 aprilie se vor achiziționa și distribui diferite produse.

Pentru donații: RO57 RNCB 0075 0352 1824 0001, BCR, Sector 4. Pentru mai multe detalii legate de campanie, puteți consulta blogul bucura-te-daruind.blogspot.com.

Comentarii Facebook


Știri recente