Acțiune filantropică la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova

Copiii internați la secția de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Județean din Craiova au primit astăzi,10 martie, daruri din partea deținuților de la Penitenciarul de Minori și Tineri din același oraș. Cei 10 tineri deținuți, însoțiți de membre ale Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române din Craiova au dăruit copiilor aflați sub tratament, iconițe confecționate chiar de ei, jucării și fructe.

Mai multe detalii cu privire la această acțiune, sugestiv intitulată „Suflet pentru suflet”, a oferit pentru Radio TRINITAS, Violeta Gogoșoiu, membră SNFOR, Filiala Craiova: „Noi avem o tradiție și în special în Post venim și le spunem cuvinte frumoase, le facem daruri și în modul acesta dorim să fim mai aproape de ei, să-i încurajăm, să-i ajutăm să se lupte. Și aducându-i și pe tinerii de la Penitenciarul de minori și pentru ei este un exemplu să vadă suferința și faptul că ar fi bine să iasă din ceea ce a fost urât și să se îndrepte spre frumos, dar și spre ajutorul semenilor. Și nu spre ură, răutate și dezbinare așa cum au ajuns poate unii dintre ei aici. Le aducem copiilor iconițe, cărticele, chiar jucării, fructe. Fiecare ce poate și ce dă din tot sufletul și cu toată inima. Și sperăm ca prin umilul nostru ajutor să aducem o rază de lumină în sufletele lor și un zâmbet pe obrajii lor”.

Alte informații aflăm și de la domnul Mircea Bârchi, instructor sportiv în cadrul Penitenciarului de Minori și Tineri din Craiova: „Am făcut acest demers pedagogic pentru a le arăta copiilor noștri că există și o altă lume pe care cu siguranță nu au văzut-o. Dacă ar fi văzut-o poate că nu ar fi fost astăzi în penitenciar. Și cum toate se învață acesta este un exercițiu de a învăța”, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente