Acțiune filantropică în Arhiepiscopia Sibiului

Protopopiatul Sibiu a întreprins astăzi, 26 aprilie, o acțiune filantropică la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” precum și la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu. Astfel, preoții acestui Protopopiat au dăruit persoanelor internate numeroase bunuri constând în lenjerie de pat, pături, precum și alimente.

Mai multe informații cu privire la această acțiune a oferit pentru TRINITAS TV, părintele protopop de Sibiu Ioan Coșa: „La aceste spitale pe care noi le-am cercetat cu binecuvântarea Înaltului nostru mitropolit am încercat să ducem pachete pentru bolnavii de Psihiatrie și pachete cu fructe pentru copiii de la Spitalul TBC. Această reacție pe care noi am încercat să o arătăm ca și pornire din partea Bisericii noastre, căutând să implicăm proiectul pe care îl derulăm în Protopopiatul Sibiu care se numește ‘Bolnav am fost și m-ai cercetat’. Acest proiect are binecuvântarea Înaltului nostru Mitropolit și cu această binecuvântare am dus bucuria și raza Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos la patul oamenilor bolnavi. Am primit și o deschidere deosebită din partea spitalelor respective și un zâmbet și o împlinire nemaipomenite din partea bolnavilor pe care noi i-am cercetat”.

Gestul de astăzi a fost materializat ca urmare a contribuției benevole cu sume în bani a preoților sibieni. Acțiunea se înscrie în programul social derulat de Protopopiatul Sibiu și care are drept scop îmbunătățirea facilităților pentru bolnavii internați în instituțiile spitalicești din această eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente