Acțiune filantropică desfășurată în Episcopia Covasnei și Harghitei

Zeci de preoți, călugări și enoriași s-au adunat astăzi, 7 aprilie, în curtea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei pentru a tăia și stivui 50 de metri cubi de lemne, destinate persoanelor nevoiașe.

Lemnele au fost donate Episcopiei și, chiar dacă iarna abia s-a terminat, Arhiepiscopul Covasnei și Harghitei, Înaltpreasfințitul Ioan, se gândește deja la familiile nevoiașe, cu mulți copii, care beneficiază, în fiecare an, de ajutor. Cu privire la această acțiune Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a spus: „Aici la noi iernile sunt foarte grele și pentru aceasta lângă alimentele pe care le oferim familiilor nevoiașe în perioada de iarnă, este foarte important să îi ajutăm și cu lemne de foc. Și acum am reușit să facem rost de cincizeci de metri cubi de lemn de fag și astăzi mai mulți preoți împreună cu cântăreții lor, cu credincioși, peste patruzeci de persoane au tăiat și pregătesc cum se spune, pentru iarna care vine, această cantitate de lemn de foc care o să o distribuim după necesitățile care le vom constata spre toamnă”, informează Radio TRINITAS.

Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei ajută, în fiecare an, zeci de familii nevoiași de români, maghiari și romi să treacă peste iernile năprasnice din cele două județe.

În iarna care tocmai s-a încheiat, chiar Înaltpreasfințitul Ioan a încărcat în mașină lemne, îmbrăcăminte și alimente și a mers la groapa de gunoi a municipiului Miercurea Ciuc pentru a ajuta familiile de romi care locuiesc acolo în niște barăci.

Comentarii Facebook


Știri recente