Acțiune filantropică a Episcopiei Caransebeșului

Urmând îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos de a cerceta pe cei aflați în spitale, o delegație a Episcopiei Caransebeșului a vizitat copiii internați la Spitalul Municipal din Caransebeș și le-a oferit daruri, informează „Ziarul Lumina”.

Acțiunea a avut loc miercuri, 14 decembrie, delegația fiind condusă de către pr. Călin Vasile Ianchiș, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului. Delegația a cercetat copiii internați la noua secție de pediatrie, precum și bolnavii de la secția de chirurgie a Spitalului Municipal Caransebeș. Părintele consilier însoțit de dr. Gheorghe Borcean, managerul Spitalului Municipal Caransebeș, de corul preoților Episcopiei Caransebeșului și de pr. Luca Popovici, preot misionar la Biserica ‘Sfântul Evanghelist Luca’ din incinta Spitalului Municipal Caransebeș au adus alinare sufletească prin vestirea nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și prin daruri.

Copiii de la secția de pediatrie și pacienții internați de la secția de chirurgie au primit din partea Episcopiei Caransebeșului calendare, iar din partea Bisericii ‘Sfântul Evanghelist Luca’ din incinta Spitalului Municipal Caransebeș, copiii au primit pachețele cu dulciuri. De asemenea, corul preoților Eparhiei Caransebeșului a adus mângâiere sufletească celor aflați în spital prin colindele strămoșești.

‘Din inițiativa Preasfințitului Părinte Lucian, în preajma sfintelor sărbători, părintele Călin Ianchiș, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeșului, înconjurat de corul preoților Episcopiei Caransebeșului, s-au aflat în mijlocul copiilor de la secția de pediatrie a spitalului, unde au colindat și au împărțit acestora pachete cu dulciuri. Biserica noastră, situată în curtea Spitalului Municipal Caransebeș, este deschisă de dimineața până seara, în aceasta toți creștinii, atât cei aflați în suferință, cei care sunt internați în spital, dar și cadrele medicale pot intra pentru a participa la rugăciune și la slujbele bisericii. Noi ne bucurăm de această vizită și ne bucurăm de fiecare dată când cineva îi cercetează și aduce mângâiere bolnavilor noștri’, ne-a mărturisit preotul Luca Popovici, preot misionar la Biserica ‘Sfântul Evanghelist Luca’. Această acțiune de suflet, în preajma sfintelor sărbători, a devenit o tradiție pentru Episcopia Caransebeșului. În fiecare an, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, cei aflați în suferință, în paturile din spitale, primesc atenția cuvenită, simțind astfel că Hristos este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente