Acțiune filantropică a copiilor timișoreni

Grădinița ortodoxă „Troița” și Școala ortodoxă „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara organizează, astăzi, 2 noiembrie 2012, cu prilejul sărbătoririi Moșilor de toamnă, o acțiune de ajutorare a mai multor copii nevoiași din Timișoara, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Cu acest prilej, copii de la cele două instituții de învățământ ale Arhiepiscopiei Timișoarei vor participa alături de părinții și profesorii lor la slujba Vecerniei și a Parastasului pentru cei adormiți de la biserica din incinta Centrului eparhial din Timișoara și de la biserica Parohiei „Sfântul Ștefan” – Calea Martirilor. După slujba de pomenire, prinoasele aduse de aceștia spre binecuvântare vor fi împărțite copiilor de la Centrul de primire în regim de urgență a minorilor din Timișoara, precum și familiilor nevoiașe aflate în grija Parohiei „Sfântul Ștefan”. Acțiunea se înscrie în programul social-educațional derulat de Grădinița „Troița” și Școala „Sfântul Antim Ivireanul” în parteneriat cu mai multe parohii timișorene și centre din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timișoara.

„Organizăm periodic diverse activități practice pentru copii, activități care să le dezvolte latura socială, dragostea față de semeni și, totodată, compasiunea pentru cei aflați în situații speciale și în nevoi. Mesajul pe care vrem să-l transmitem celor mici este că, precum Dumnezeu ne poartă de grijă tuturor, astfel și noi trebuie să iubim și să fim alături de cei mai puțin fericiți, sprijinindu-i pe cât putem și dăruindu-le o parte din bucuria și dragostea noastră”, a declarat Ioana Popescu, directoarea Grădiniței „Troița”.

Comentarii Facebook


Știri recente