Acțiune educativă pentru copiii asistați social din Parohia Olari

Biserica Olari și Centrul social educațional „Adorno” au participat luni, 20 iunie, la un seminar de informare pentru copiii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 la Centrul pentru Activități Recreative și Inovare Ocupațională din Sectorul 2 al Capitalei, informează „Ziarul Lumina”. Întâlnirea a fost prilejuită de celebrarea Anului Mondial al Științei și Tehnologiei Nucleare și a fost organizată în parteneriat cu Asociația Română ‘Energia Nucleară’ – AREN, cu suportul SN Nuclearelectrica SA și RAAN-CITON.

Prin acest seminar de informare AREN a făcut cunoscute copiilor, prin profesori de fizică, chimie, biologie și tehnică, informații detaliate despre impactul pozitiv al producerii energiei nucleare asupra mediului înconjurător și despre rolul energiei nucleare în viața cotidiană. Reprezentanții AREN, Mihaela Stiopol – președinte, Adrian Goicea, vicepreședinte ENS Young Generation, Ionuț Zaharov și Emil Macovei AREN – Young Generation, au răspuns copiilor la întrebări despre felul în care se realizează energia nucleară, cum funcționează o centrală nucleară, cât de sigure sunt centralele nucleare și dacă reprezintă energia nucleară cea mai bună alegere pentru mediul înconjurător.

„Copiii au aflat de la reprezentanții AREN că noțiunea de energie nucleară este strâns legată de teoria conform căreia materia nu este ‘oricât divizibilă’ și ajunge la atom, care nu poate fi divizat. Cercetătorii se apleacă asupra atomului, și după descoperirea nucleului, protonului, neutronului și electronului se constată că în prezența uraniului există o anumită radiație, ridicată, care poate fi transformată în energie, iar în 1939, Frederic Joliot-Curie descoperă mecanismul reacției de fisiune în lanț. În 1942, este construit primul reactor nuclear pe un stadion dezafectat al Universității din Chicago. În 31 iulie 1957, la Institutul de Fizică Atomică din București-Măgurele, intră în funcțiune primul reactor nuclear românesc de cercetare. Mai mult de 16% din producția totală de energie electrică este de natură nucleară. În prezent, în 32 de țări funcționează 436 de reactoare energetice comerciale, peste 182 dintre acestea în țările Uniunii Europene”, a declarat părintele Antoniu Ciocoiu, preot slujitor al Bisericii Olari din București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…