Acțiune de informare privind drepturile copiilor, la Giurgiu

În data de 24 octombrie 2012, cu binecuvantarea Presfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la Seminarul Teologic ‘Teoctist Patriarhul’ Giurgiu a avut loc o acțiune de informare privind drepturile copilului, inclusiv dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării și exploatării precum și modalitățile de intervenție în astfel de situații. La acțiune au participat reprezentanți ai Episcopiei Giurgiului, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, elevi și cadre didactice din cadrul instituției de învățamânt teologic, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

Evenimentul se înscrie în cadrul programului comun de acțiuni al instituțiilor menționate, având în vedere necesitatea dobândirii abilităților sociale și responsabilizării civice a elevilor.

Aceasta este o primă acțiune de informare, sensibilizare și conștientizare a elevilor, pentru ca aceștia să cunoască instituțiile cu responsabilități în domeniul asistenței sociale și modalitățile de intervenție în situația persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate sau risc social. În cadrul acestei acțiuni au avut loc și discuții interactive, elevii manifestând interes față de temele abordate.

Între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Episcopia Giurgiului și Seminarul Teologic ‘Teoctist Patriarhul’ Giurgiu a fost încheiat, în anul 2011, un protocol de colaborare, printere obiectivele acestuia fiind și desfășurarea de programe și activități cu scopul dezvoltării altruismului și spiritului civic în rândul elevilor.

Comentarii Facebook


Știri recente