Acțiune de ecologizare pe malul Jiului organizată de Fundația „Cuvântul care zidește”

Elevii mai multor unități de învățământ din Craiova au participat, astăzi, la o amplă acțiune de ecologizare. Ei au strâns pet-urile, hârtiile și alte deșeuri aruncate de cetățenii cu mai puțin spirit civic pe malul râului Jiu, în zona cartierului Bucovăț-Mofleni.

Acțiunea a fost organizată de Fundația „Cuvântul care zidește”, patronată de Mitropolia Olteniei și face parte din proiectul „Copiii – protectorii naturii”. Proiectul a fost derulat cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Mai multe informații despre această acțiune a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ion Resceanu, Directorul Fundației „Cuvântul care zidește”: „Scopul este acela de a cultiva în rândul copiilor, dragostea față de natură și grija față de mediul înconjurător. Încercăm astfel să îi formăm de la această vârstă cu responsabilitatea pe care trebuie să o aibă față de lumea în care trăiesc, față de comunitatea pe care, cu ajutorul nostru, trebuie să o schimbe în ceea ce privește comportamentul față de natură. Nu ne adresăm celor care au provocat aceste mizerii, lor trebuie să li se adreseze legea. Noi ne adresăm în primul rând copiilor și prin intermediul lor celor mari, ca astfel să încercăm să schimbăm mentalitățile”.

Comentarii Facebook


Știri recente