Acțiune cu caracter civic și social-cultural în municipiul Giurgiu

Parohia ‘Buna Vestire’ din municipiul Giurgiu, cu binecuvântarea Preasfințitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a organizat, în perioada 15 – 16 septembrie, pe pietonala Mircea cel Bătrân din centrul orașului, o acțiune cu caracter civic și social-cultural, numită generic ‘Privește viața cu alți ochi!’, informează „Ziarul Lumina”.

Acestei inițiative i s-au alăturat mai multe instituții și asociații, astfel încât acțiunea în sine a căpătat proporțiile unui eveniment ce a bucurat sute de giurgiuveni. Tinerii din comitetul parohial alături de Primăria Giurgiu, Crucea Roșie, Centrul Cultural ‘Ion Vinea’, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Teatrul ‘Tudor Vianu’, Muzeul Județean – Secția de etnografie, Palatul Copiilor, Direcția pentru Tineret și Sport, Colegiul Național ‘Ion Maiorescu’, Cercetașii României, Asociația ‘Clubul Artiștilor Fotografi’, Clubul de dansuri ‘Flora Art’, Echipa de arte marțiale ‘Nova Force’ au reușit să dea viață evenimentului. ‘Evenimentul și-a propus să aducă în atenția comunității cercuri de pictură, cercuri de literatură, ateliere de lucru, sculptură, pirogravură, cusături și împletit nuiele, artă fotografică, dansuri populare și dansuri moderne, colțul sportiv (șah și tenis de masă), inițiere în metode de prim ajutor, reprezentații de arte marțiale, reprezentații din piese de teatru cunoscute, iar participanții la eveniment au putut să se implice activ în aceste manifestări, învățând lucruri inedite: să creeze chiar ei obiecte de artă și să le ia acasă, să se inițieze sau chiar să se înscrie la unul sau mai multe dintre oportunitățile oferite de organizatori’, a declarat pr. Bogdan Georgian Tudor, secretar eparhial al Episcopiei Giurgiului.

‘Pentru mulți, 15 septembrie se asociază cu începerea școlii, fie pentru că sunt copii, fie că sunt părinții unor bobocei care bat la porțile vieții, fie cufărul cu amintiri este din ce în ce mai plin. Astăzi monotonia vechiului nostru târgușor a fost alungată de cei care ne-au invitat să ‘privim viața cu alți ochi’, iar spectacolul desfășurat pe pietonală a fost unul deosebit. Totul a fost gândit să ne încânte sufletele, au fost etalați cei mai buni copii din județul nostru, am putut admira îndemânarea, perseverența, creativitatea și dragostea de frumos a celor care ne înconjoară. Bucuria, satisfacția și încrederea au fost sentimentele pe care le-am încercat din plin’, a mărturisit Lidia Apostol, învățător la Școala Nr. 7 din Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente