Acțiune caritabilă pentru copiii bolnavi, la Biserica Brândușa din Craiova

Parohia Bisericii „Sfântul Nicolae” – Brândușa din Craiova organizează în ziua de duminică, 23 septembrie, a treia ediție a Târgului Jucăriilor. Acțiunea se va desfășura după oficierea Sfintei Liturghii, în curtea bisericii de pe strada Brândușa nr. 12. Evenimentul face parte din seria de acțiuni filantropice desfășurate la Biserica Brândușa, care au ca scop colectarea de fonduri pentru copii sărmani, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Cu toții avem acasă jucării care nu mai sunt folosite de copiii noștri, fie pentru că au prea multe, fie pentru că au crescut. Jucăriile pot fi „readuse la viață” și pot fi folosite de alți copii. Pot participa toți cei doritori. Condițiile participării sunt simple: odată aduse la Târgul Jucăriilor, acestea se consideră donate Parohiei noastre. Le puteți aduce înainte sau chiar în ziua Târgului și trebuie să menționăm că este bine ca jucăriile să fie curate. Cei care venim cu jucării în ziua Târgului, le așezăm pe una din măsuțe, apreciindu-le noi sau voluntarii organizatori un preț. Donatorul sau un voluntar al Parohiei, după dorință, va „vinde” jucăriile copiilor prezenți la Târgul Jucăriilor”, a precizat părintele Gabriel Sorescu, paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae” – Brândușa.

După cum a adăugat părintele Sorescu, banii adunați în urma acestei acțiuni vor fi folosiți pentru ajutorarea copiilor de la Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Craiova. De asemenea, jucăriile rămase vor fi dăruite micuților suferinzi de la aceeași secție.

„Este un gest pe care oricare dintre noi îl putem face, să contribuim, în măsura posibilităților noastre, pentru a veni în ajutorul acestor copii. Puteți aduce, în acest scop, orice fel de jucării aflate în stare de funcționare. Prin aceste acțiuni ne dorim să aducem un zâmbet, o rază de lumină în sufletele acestor copii care trec prin momente dificile”, a subliniat părintele Gabriel Sorescu.

Comentarii Facebook


Știri recente