Acțiune caritabilă organizată de Fundația Cuvântul care zidește

Fundația „Cuvântul care zidește”, patronată de Mitropolia Oltenia, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj, Colegiul Național „Carol I”, Colegiul Național „Frații Buzești” și Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Romanescu”, derulează campania umanitară Dar cu drag de mărțișor. După cum ne informează Gheorghe Cioiu, acțiunea, care se desfășoară în perioada 8 februarie – 13 martie și constă în strângerea de fonduri pentru tratamentul unei eleve de la Colegiul Național Carol I, diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică și are nevoie urgentă de transplant medular allogeneic în străinătate.

Elevii de la unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal au confecționat mărțișoare pe care le-au donat fundației, pentru a fi expuse spre vânzare în data de 13 martie, la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Fondurile obținute vor fi folosite pentru tratamentul elevei de la Colegiul Național Carol I, care se află internată la o clinică din Israel.

„Până la acest moment, au fost donate de către elevi 5.000 de mărțișoare, unele din acestea urmând să fie prezentate la expoziția cu vânzare. Însă de la începutul campaniei, mărțișoarele au fost distribuite în școli, iar cei care au vrut să se implice în acest caz au dat pentru un mărțișor sume care au pornit de la un leu. Sumele nu sunt fixe, au diferit în funcție de posibilitățile și dorința de implicare a fiecărei persoane”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care zidește”.

În cadrul aceleiași campanii, elevii de la școlile și liceele din Craiova au donat icoane pictate chiar de ei, care vor fi expuse spre vânzare pe holul Teatrului Liric „Elena Teodorini” în data de 13 martie, începând cu ora 16.00. În aceeași zi se va desfășura un spectacol de muzică și dans susținut de către elevii de la Colegiul Național „Frații Buzești”, Colegiul Național „Carol I” și Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova.

Prețul biletului este de 10 lei. Cei care doresc să o sprijine pe eleva Colegiului Național Carol I, aflată în suferință, pot face donații și în contul Fundației „Cuvântul care zidește” RO74 RNCB 0140 0184 5689 0003.

Comentarii Facebook


Știri recente