Acțiune caritabilă la Biserica Sfinții Martiri Brâncoveni din Craiova, în zi de hram

Credincioșii și slujitorii Bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Craiova au inițiat o acțiune caritabilă joi, 16 august 2012, la Căminul pentru copii cu handicap mental „Vis de copil”. Astfel, credincioșii în frunte cu părintele paroh Dan Alexandru au făcut o vizită micuților, dăruindu-le pachete cu dulciuri, fructe și alte alimente. Acțiunea caritabilă a fost întreprinse în ziua în care sfântul locaș își sărbătorește hramul, „Sfinții Martiri Brâncoveni”, după cum a precizat Gabriela Popescu, de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Este pentru noi o zi deosebită și de aceea ne-am dorit să fie specială și pentru copiii care au nevoie de atenția noastră. Vrem ca aceste daruri să le aducă o bucurie și ca semenii noștri să ni se alăture pe viitor, în încercarea de a întinde o mână de ajutor micuților cu astfel de probleme”, a afirmat părintele Dan Alexandru, paroh la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni ” din Craiova s-a înființat în anul 2000, la inițiativa vrednicului de pomenire, Înalt Preasfințitul Părinte Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei. În ajunul sfintei sărbători a Învierii Domnului, din anul 2002, a fost pusă piatra de temelie a paraclisului ce a primit hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni” și a cărui sfințire a fost săvârșită doi ani mai târziu. De câțiva ani au demarat lucrările de ridicare a unei noi biserici, pe măsura nevoilor acestei comunități creștin ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente