Acțiune caritabilă a elevilor de la Școala „Varlaam Mitropolitul’

Copiii de la Școala ‘Varlaam Mitropolitul’ au participat marți, 22 martie, la ultima etapă a proiectului ‘Copii pentru copii’. Școlarii au oferit copiilor de la Centrul de zi ‘Sf Marina’ din cadrul Fundației ‘Solidaritate și Speranță’ și celor de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineret ‘Don Bosco’ din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași rechizite achiziționate cu banii adunați în urma expoziției de mărțișoare care a avut loc pe 8 martie, la Școala ‘Varlaam’.

Școlarii de la Varlaam au simțit marți bucuria de a dărui semenilor o părticică din sufletul lor, oferind copiilor cu posibilități materiale reduse rechizite cumpărate cu banii obținuți din truda mâinilor lor. Obiectele confecționate cu multă migală în cadrul activităților opționale – mărțișoare, felicitări, vaze și pahare pictate, icoane, sporul casei etc. – au fost achiziționate de părinți și bunici în schimbul unor sume de bani, în cadrul expoziției cu vânzare care a avut loc pe 8 martie. ‘Acțiunea de marți a reprezentat ultima etapă a Proiectului ‘Copii pentru copii’ derulat de Școala ‘Varlaam Mitropolitul’ și Grădinița ‘Buna Vestire’, împreună cu grădinițele partenere – Longavit, Iris, Grădinița cu program prelungit nr. 20, ‘Surorile Providenței’. În urma expoziției de mărțișoare s-a colectat suma de 800 de lei, cu care am cumpărat rechizite – cărți, caiete, culori, creioane etc. – pe care elevii noștri le-au dăruit Centrului de zi ‘Sf Marina’ din cadrul Fundației ‘Solidaritate și Speranță’ și copiilor de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineret ‘Don Bosco’ din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași’, ne-a declarat doamna Maria Anton, director educativ la Școala ‘Varlaam Mitropolitul’, aflată sub patronajul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Întâlnirea dintre școlarii de la ‘Varlaam’ și copiii care primesc asistență și îngrijire în cele două centre a fost una emoționantă, mulțumirea vie licărind în ochii lor atât în momentul când au fost oferite micile daruri, cât și în momentele când, cu nerăbdare, au descoperit conținutul pachetelor. ‘Este foarte plăcut să descoperi că își împart cu entuziasm lucrurile apropiate sufletului lor. Au făcut acest lucru cu toată inima, iar bucuria celor care au primit a fost nemărginită. Trebuie să-i învățăm pe copiii noștri să dăruiască, astfel devenim mai buni și noi, dar și ei. Copiii Școlii ‘Varlaam’ au învățat să facă acest lucru și au învățat să se bucure de bucuria trăită de ceilalți copii. Le mulțumesc părinților și cadrelor didactice care ne-au fost alături în derularea acestei acțiuni de suflet’, a mai spus doamna Maria Anton. Aceasta a mai subliniat că, pe viitor, va continua colaborarea între instituțiile implicate în proiectul ‘Copii pentru copii’.

Zilnic, 25 de copii, care provin din familii defavorizate și care întâmpină dificultăți de integrare socio-educațională în școală și societate, beneficiază de servicii socio-psiho-educaționale la Centrul de zi ‘Sf. Marina’ din cadrul Fundației ‘Solidaritate și Speranță’.

Comentarii Facebook


Știri recente