Acțiune a Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea

Liga Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea, asociație social-caritabilă aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, a participat la concursul de idei de economie socială aplicată din cadrul proiectului „Proactiv – de la marginal la incluziv”, după cum informează arhiram.ro.

Concursul a fost lansat de Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, Catalactica, filiala Teleorman și constă în premierea cu suma de 20.000 RON a celor mai bune 15 idei de economie socială aplicată dezvoltate de către organizațiile nonguvernamentale ce au participat la activitatea 4 „Organizarea unui curs in domeniul economiei sociale”.

Doamna Maria Popescu, președinta Ligii, a semnat contractul de premiere pentru proiectul „Școala Familiei” în cadrul Conferinței finale ce s-a desfășurat în data de 31 iulie 2012, la Alexandria.

Partenerii din proiectul „Școala Familiei”, extrem de importanți la nivelul comunității locale, sunt: Primăria Râmnicu Vâlcea, Inspectorat Școlar Județean Vâlcea, Biblioteca Județeană Vâlcea, Asociațiile de Femei Creștine Ortodoxe din țară (Sibiu, Oradea, Iași, Galați, Caransebeș, Cluj, Baia Mare, Timișoara) și Fundația Principesa Margareta a României. Întreaga activitate se va desfășura cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Din echipa de proiect fac parte: doamna Maria Popescu, președinte și consilier psihoterapeut, doamna Violeta Negrea, manager și consilier religios, doamna Ramona Tudosie, asistent manager și Părintele Emanoil Bărbuț, îndrumătorul spiritual, care va fi alături să-și exercite întreita misiune: pastorală, catehetică și liturgică.

În cadrul organizației se va realiza o selecție specială pentru constituirea unei echipe de voluntari. Premiul acordat în cadrul acestui concurs va fi destinat în mod exclusiv implementării activităților descrise în cadrul aplicației, pentru o perioadă de 6 luni (1 august 2012 – 31 ianuarie 2013).

„Implementarea acestui proiect este o mare așteptare pentru noi, din dorința de a răspunde pozitiv nevoilor actuale, în continuă creștere, pentru persoanele care au nevoie de consiliere psiho-pedagogică și religioasă. Obiectivul proiectului este deschiderea unui Centru de Asistență pentru Familie în cadrul căruia vom oferi consiliere psihologica și religioasă, consiliere juridica și îndrumarea spre consiliere medicală, având drept scop promovarea unor strategii de preîntâmpinare a situațiilor defavorizate ,identificarea și refacerea capacităților de integrare benefică în societate. Toate aceste servicii vor fi destinate gratuit grupurilor vulnerabile: elevi de liceu, tineri înainte de căsătorie, familii aflate în dificultate, cupluri în disoluție.”, a spus Prof. Titela-Violeta Negrea, manager proiect.

Comentarii Facebook


Știri recente