Accesul autovehiculelor in comuna Putna va fi interzis in perioada 30 iunie-3 iulie 2004

Vor putea ajunge pina in curtea Manastirii Putna doar autocarul in care se va afla seful statului, Presedintele Romaniei – D-l Ion Iliescu si cel cu membrii Guvernului Romaniei. Masinile celorlalti demnitari romani invitati vor avea acces pina in fata Primariei Putna.

Accesul autovehiculelor spre Putna va fi restrictionat in perioada 30 iunie – 3 iulie 2004 pentru evitarea carambolajelor. In acest scop va fi improvizata o parcare de citeva hectare pe raza localitatii Bivolarie, la 15 km de Putna. Pina la ctitoria lui Stefan cel Mare si Sfant se va deplasa un numar redus de autovehicule, in principal cele ale Presedintiei, Guvernului, Parlamentului Romaniei si ale altor importanti demnitari invitati, dar in curtea manastirii vor avea acces doar autocarul cu care va veni seful statului, D-l Ion Iliescu, si cel cu membrii executivului.

Comandamentul constituit pentru pregatirea manifestarilor dedicate comemorarii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant a anuntat ca in perioada 30 iunie – 3 iulie a.c. vor fi suplimentate cursele spre Putna. S-a stabilit ca pe ruta respectiva sa circule in plus 6 garnituri de tren, la care se va adauga un tren care va efectua curse rapide din 30 in 30 de minute Radauti – Putna si retur. Prefectul de Suceava, dl. Ioan Cusnir a spus ca participantii la manifestarile de la Putna vor putea apela atit la transportul rutier cit si la cel pe cale ferata pentru deplasarea la manastire. El a precizat ca manifestarea de la Putna va consta in ceremonialul religios, care se va incheia cu cinci minute de reculegere in sunete prelungi de clopote, inaugurarea muzeului manastirii si masa crestineasca traditionala.

Reamintim ca in zilele de 1 si 2 iulie 2004, la Suceava, vor fi organizate mai multe manifestari la care vor participa Presedintele Romaniei – D-l. Ion Iliescu, Premierul Romaniei – dl. Adrian Nastase si membrii Guvernului pe care il conduce, manifestari care au ca locatii Palatul Administrativ, Cetatea de Scaun si esplanada din fata Casei Culturii.

Comentarii Facebook


Știri recente