Academicieni, istorici și profesori de teologie s-au întrunit astăzi pentru a discuta despre elaborarea unei lucrări dedicate istoriei monahismului ortodox român

La Reședința patriarhală, astăzi, 1 septembrie, începând cu ora 10:00, s-au întrunit membrii comisiei mixte, constituite pentru elaborarea lucrării intitulate „Istoria monahismului ortodox român de la origini până astăzi”. Lucrarea, la realizarea căreia își aduc aportul istorici de la cinci facultăți de teologie ortodoxă din țară și de la cinci institute de cercetare ale Academiei Române, va fi structurată pe trei volume.

Întâlnirea a fost prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și de academicianul Ionel Haiduc, președintele Academiei Române. Preafericirea Sa a arătat că se are în vedere realizarea unei lucrări științifice, „făcută în cooperare cu Academia Română, deoarece există între membrii Academiei Române persoane care au studiat diferite aspecte ale istoriei monahismului românesc. Și este necesară cooperarea aceasta atât pentru o mai mare credibilitate a istoriei respective, cât și pentru punerea în valoare a cercetării care s-a efectuat în țară și în străinătate în privința istoriei monahismului românesc. Avem certitudinea că lucrarea aceasta va fi foarte utilă nu numai pentru specialiștii în Istorie Bisericească și Națională, ci și pentru preoții noștri și credincioșii din țară și din străinătate. Este necesară o privire diacronică și sincronică asupra monahismului românesc”.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente