Absolvenții promoției 2011 a Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Valahia din Târgoviște au depus jurământul de credință

Vineri, 24 Iunie 2011, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, într-un cadru festiv și solemn, la Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană din Târgoviște, alături de profesori, părinți sau prieteni, absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Valahia din Târgoviște, promoția 2011, au depus jurământul de credință, ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Ceremonia a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, iar, apoi a urmat cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitul Părinte Prof. Univ. Dr. Nifon, Decanul Facultății, care le-a vorbit proaspeților absolvenți despre binecuvântata posibilitate pe care au avut-o de a studia teologia, de a cunoaște sensul ultim al vieții omului, dar și de a conștientiza responsabilitățile ce le revin de acum înainte în societate și în comunitățile în care își vor desfășura activitatea. Un absolvent de teologie trebuie să fie un misionar al timpului lui, un entuziast mărturisitor al Evangheliei, un susținător al misiunii și pastorației Bisericii și un apărător al credinței strămoșești. Lumea are mari așteptări de la tinerii teologi, care trebuie să dea un nou impuls aprofundării valorilor spiritualității noastre ortodoxe românești.

Comentarii Facebook


Știri recente