Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au depus, astăzi, jurământul de credință

Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au depus astăzi, 24 iunie, jurământul de credință, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Ceremonia depunerii jurământului a fost precedată de Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, oficiate în biserica „Sfânta Ecaterina”, paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă. Anul acesta, 259 de studenți au absolvit cursurile instituțiile de învățământ teologic universitar din Capitală.

În cuvântul de învățătură, rostit după Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat importanța misionară a activității Sfântului Ioan Botezătorul. Preafericirea Sa a remarcat însemnătatea pentru tinerii teologi a ceremoniei de astăzi, arătând că acest moment solemn reprezintă angajamentul de credință a absolvenților față de învățătura ortodoxă a Bisericii noastre.

La inițiativa părintelui profesor dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății, și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, promoția care a absolvit anul acesta a fost numită „Promoția Sfântul Vasile Cel Mare”.

Tot astăzi, doi profesori ai facultății, părintele prof. dr. Vasile Gordon și părintele conf. dr. Constantin Preda au fost hirotesiți iconomi stavrofori de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. După ceremonie, Preafericirea Sa a vizitat biblioteca facultății. Părintele Patriarh Daniel a donat mai multe cărți printre care și cele 11 volume ale „Lexiconului pentru Teologie și Biserică”, cumpărate cu prilejul vizitei pastorale făcute în Austria.

Comentarii Facebook


Știri recente

Acatistierul Sfinţilor Români (vol. I)

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă (IBMO) a publicat volumul I, lunile septembrie-februarie, al Acatistierului Sfinţilor Români.  În Cuvântul înainte, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menţionat că „folosul duhovnicesc al citirii Acatistelor este foarte…