Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă din București au depus jurământul de credință

244 de absolvenți din acest an ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au depus, astăzi, 30 iunie 2011, jurământul de credință. Evenimentul a avut loc la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon Nou” în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Sărbătoarea a debutat cu Sfânta Liturghie, urmată de slujba de Te-Deum care au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte și profesorii instituției de învățământ.

După cum ne informează Radio TRINITAS, în cuvântul de învățătură adresat tinerilor absolvenți, Patriarhul României le-a vorbit despre importanța chemării pe care trebuie să o aibă în societate: „Să cultivăm conștiința pentru că am fost iubiți și suntem iubiți de Dumnezeu chiar dacă nu merităm, pentru că altfel nu ne-ar fi chemat la misiune. În al doilea rând trebuie să avem ca misionar practica cererii ajutorului lui Dumnezeu în fața dificultăților. Cu cât sunt dificultățile în misiune mai mari cu atât trebuie să cerem mai mult ajutor de la Hristos. Dumnezeu nu trimite niciodată omului încercări mai mari decât le poate duce împreună cu Hristos, nu singur. Dificultățile sunt în primul rând secularizarea, în al doilea rând sărăcia, în al treilea rând migrația, diminuarea comunităților noastre din țară. Misionarul trebuie să fie un om spiritual-duhovnicesc, dar și unul care organizează solidaritatea, iar nu numai între bogați și săraci. Iar Problema migrației este pentru noi o mare încercare”.

„Noi invocăm ajutorul Preasfintei Treimi, al Maicii Domnului și al tuturor sfinților ca în misiunea pe care o veți avea să aveți totdeauna această convingere, că Dumnezeu vă iubește, acesta fiind motivul pentru care v-a chemat la misiune și că toate le puteți birui cu ajutorul Lui”, a mai spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Conform tradiției inițiate în urmă cu câțiva ani, și promoția 2011 a primit un titlu onorific. Noii absolvenți fac parte din „Promoția Sfântului Botez și a Sfintei Cununii”, deoarece anul acesta a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca an omagial al Tainei Sfântului Botez și al Tainei Sfintei Cununii, după cum informează TRINITAS TV.

De la secția de Teologie Pastorală au absolvit facultatea, în această promoție, 150 de studenți, 27 de la Teologie Didactică, 38 de la Teologie Asistență socială, iar de la Artă Sacră, 29.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți părinții profesori ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București, părinții absolvenților, dar și prieteni ai acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente