Absolvenții Colegiului Național de Apărare la Palatul Patriarhiei

Absolvenții promoției 2010-2011 ai Colegiului Național de Apărare au fost primiți, astăzi, 4 aprilie, la Palatul Patriarhiei, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul încheierii cursurilor superioare.

În cadrul vizitei, Patriarhul României i-a felicitat pe absolvenți și a subliniat rolul comun al Bisericii și al Armatei.

„Noi vă dorim ajutorul lui Dumnezeu în toată lucrarea bună și, desigur, așa cum se știe, dorim o frumoasă cooperare între Biserică și Armată. Avem și o misiune comună, aceea de a apăra valorile spirituale și materiale ale poporului, dar și de a le promova, nu numai de a le apăra, de a le evidenția fără complexe de inferioritate și de superioritate, ci doar cu un realism sănătos. Din acest punct de vedere și Biserica noastră încearcă atât pe plan interortodox cât și intercreștin să aducă o contribuție și în același timp să arate identitatea ei dinamică”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Grupul a fost condus de comandorul Laurențiu Anghelescu, Șeful Colegiului Național de Apărare al Ministerului Apărării Naționale, care și-a exprimat dorința ca această tradiție să continue.

„Am ținut în mod deosebit, Preafericite Părinte Patriarh, să vă facem această vizită putând spune cu toată inima că ne putem bucura de binecuvântarea Preafericirii Voastre la acest colegiu. Noi asta dorim să devină o tradiție a colegiului să vină la Patriarhia Română”, a spus comandorul Laurențiu Anghelescu.

După întrevederea cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel delegația a făcut un tur al Palatului Patriarhiei, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente