Absolvenții Centrului militar Decebal din Sibiu au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Laurențiu

Înalt Preasfințitul Laurențiu a participat pe 9 martie 2012 la festivitatea de absolvire și repartiție în funcție a unei noi generații de 34 de ofițeri, care a urmat cursurile Centrului de Instruire pentru Comunicații și Informatică „Decebal” din Sibiu, după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro. Ofițerii absolvenți ai cursului de bază, arma comunicații și informatică, promoția Neagoe Basarab-500, s-au adunat în curtea instituției sibiene, unde i-au întâmpinat după regulile militare pe superiorii invitați la eveniment. Au participat comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, g-ral. bg. Ion Cerăceanu, comandantul Garnizoanei Sibiu și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, col. prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, subprefectul Constantin Morar și alți invitați din cadrul unităților militare.

După ceremonia numirii în funcție a fiecăruia dintre ofițerii absolvenți, a urmat o slujbă de mulțumire și de binecuvântare a militarilor, oficiată de IPS Laurențiu și preoții însoțitori. La final, Părintele Mitropolit i-a felicitat pe militari și i-a îndemnat să-și realizeze misiunile la care sunt chemați cu multă seriozitate și credință în Dumnezeu.

„Dorim să aveți ocrotire din partea lui Dumnezeu, iar acolo unde veți merge și unde veți fi puși, să aveți un înger păzitor, așa cum dumneavoastră privegheați și apărați integritatea și valorile spirituale și materiale ale acestei țări în care Dumnezeu ne-a rânduit să trăim”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Primii trei ofițeri absolvenți ai cursului au primit diplome din partea instituției militare, iar ceremonia a continuat cu discursul de mulțumire al șefului de promoție și cu mesajul venit din partea instituției prefectului Sibiu. Alocuțiunea care a urmat a aparținut generalului Ion Cerăceanu și a fost un elogiu adus Armatei Române și recunoașterii meritelor sale pe plan internațional. Totodată, generalul Cerăceanu și-a exprimat recunoștința față de ofițerii specializați în arma comunicare și informatică, una dintre cele mai importante și cu o continuă dezvoltare ramură a sistemului militar românesc.

„Această ceremonie și rugăciunile rostite astăzi trebuie să aibă semnificație profundă și o rezonanță mai mare în sufletele noastre acum, când sărbătorim pe cei 40 de mucenici. Exemplul sacrificiului lor suprem este definitoriu pentru noi, deoarece și noi, militarii, am jurat să avem disponibilitatea sacrificului suprem”, a subliniat generalul Ion Cerăceanu.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor de la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică „Decebal” din Sibiu și cu pozele de grup ale absolvenților, cadrelor didactice și invitaților.

Comentarii Facebook


Știri recente