A zecea intilnire din cadrul Dialogului teologic bilateral al tinerilor din Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Evanghelica din Germania

Cu binecuvintarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, la Palatul Patriarhiei se desfasoara lucrarile celei de-a zecea intilniri din cadrul ‘Dialogului teologic bilateral al tinerilor din Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Evanghelica din Germania’.

Aceasta actiune dedicata tinerilor cu studii superioare de teologie din Romania si Germania a fost initiata in 1994 de cele doua Biserici si are ca scop mai buna cunoastere reciproca si implicarea tinerilor in relatiile de colaborare ecumenica.

Tema dezbaterii este ‘Individ si comunitate’ si urmareste atit gasirea unei baze teologice comune pentru definirea comunitatii bisericesti, raportul ei cu membrii individuali si cu alte tipuri de comunitati, cit si evidentierea unei conceptii creatoare asupra locului si rolului comunitatilor religioase, etnice, lingvistice, etc, in comunitatea europoeana.

La acest dialog participa 8 tineri teologi germani si 8 romani, carora li se alatura citiva invitati, tineri cu pregatire teologica superioara, care activeaza in domeniul social, in programe de integrare a rromilor, de asistenta a persoanelor cu deficiente, etc.

Lucrarile se desfasoara in perioada 19-24 septembrie, a.c la Palatul Patriarhiei. Programul actiunii prevede prezentari, dezbateri si vizite aplicative in mai multe centre din Bucuresti, reprezentative pentru tema intilnirii.

Principalele idei ale discutiilor vor fi prezentate miercuri 24 septembrie, la ora 11, intr-o conferinta de presa la Palatul Patriarhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente