A XXXVI-a editie a ‘Zilelor Ion Creanga’, la Targu Neamt

Deschiderea editiei de anul acesta va avea loc vineri, 16 decembrie, la Muzeul Memorial ‘Ion Creanga’. Manifestarile includ programe artistice sustinute de catre elevi, un concert de colinde, un salon de carte si un simpozion. Mai multe informatii despre programul evenimentului si despre invitati ne-a spus preotul Cojocaru Vasile, parohul parohei din Humulesti: ‘Legat de programul ‘Zilele Ion Creanga’ de anul acesta, mentionam faptul ca deschiderea va avea loc la Muzeul Memorial ‘Ion Creanga’ din Humulesti, iar la deschidere vor lua parte invitati de seama, autoritati romanesti si chiar din Republica Moldova, domnul academician Ciopraga, domnul Platon, domnul Constantin Istrati, domnul Husar, domnul Grumazescu si reprezentanti de la Bojdeuca din Iasi, precum si domnul Constantin Parascan. Va avea loc si un program artistic sustinut de elevii Scolilor Generale nr. 1, 2 si 3, dar si cei din Targu Neamt, apoi datini si traditii si un program de colinde sustinut de catre cunoscuta cantareata Mioara Velicu. Mai avem diferite activitati la Biblioteca oraseneasca ‘Ion Creanga’ din Targu Neamt, iar mai spre seara avem salonul de carte nemtean, simpozionul ‘Ion Creanga’, coordonator fiind domnul profesor doctor Constantin Parascan, la Casa de Cultura din Targu Neamt’.

Un moment foarte important in cadrul ‘Zilelor Ion Creanga’ va avea loc sambata, 17 decembrie, cand, dupa Sfanta Liturghie, se va face o slujba de pomenire a marelui scriitor Ion Creanga si a membrilor familiei sale. Despre acest moment, ne-a spus cateva cuvinte tot parintele paroh Cojocaru Vasile: ‘La Biserica Sf. Nicolae din Humulesti are loc, dupa Sf. Liturghie, slujba de pomenire a scriitorului si a membrilor familiilor sale, dupa care urmeaza agapa traditionala. Ne bucuram ca de cateva editii putem sa facem cu aceasta ocazie o slujba de pomenire, datorita Parintelui Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei, care a dat aceasta hotarare de a putea sa-l pomenim din nou la rugaciuni pe diaconul Ion Creanga’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…