A XX-a ediție a Școlii de vară de limbă, cultură și civilizație românească

Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara împreună cu Asociația ‘,Alternativa culturală’ au organizat, în perioada 15-27 august 2011, a XX-a ediție a cursurilor de vară de limbă, cultură și civilizație românească, potrivit „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Școala de vară s-a desfășurat cu sprijinul Mitropoliei Banatului, al Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului, al Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Muzeului Satului Bănățean.

Cursanții – începători, intermediari și avansați – au studiat, timp de două săptămâni, structurile gramaticale și lexicale ale limbii române, precum și elemente de cultură românească actuală. Pentru o mai bună cunoaștere a românilor la ei acasă, organizatorii au invitat cursanții din Serbia, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia și Bulgaria să descopere țara- gazdă prin intermediul unor excursii tematice la Mănăstirea Radna și orașul Lipova, la Mănăstirea Densuș și Episcopia Caransebeșului și la Mănăstirea Timișeni. În aceste locuri, invitații din străinătate au putut învăța despre specificul culturii creștine și al spiritualității românești.

La despărțire, cei 30 de studenți ai Școlii de vară de limbă, cultură și civilizație românească, impresionați de ospitalitatea cu care au fost primiți și apreciind valorile autentice pe care au fost învățați să le împărtășească, au promis că vor reveni și anul viitor. Cea de-a XXI-a ediție a Școlii de vară va avea, așadar, mai mulți prieteni ca oricând.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…