A XVI-a editie a Zilelor Andrei Saguna

In perioada 29 iunie – 7 iulie a.c. se va desfasura in judetul Covasna cea de-a XVI-a editie a Zilelor Andrei Saguna. Evenimentul este organizat de catre Liga Cultural-Crestina ‘Andrei Saguna’, in parteneriat cu Centrul de Cultura ‘Arcus’ si Consiliul Local al Municipiului Sf. Gheorghe, cu sprijinul Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna, al Muzeului National al Carpatilor Rasariteni si al Centrului Eclesiastic de Documentare ‘Mitropolit Nicolae Colan’. Programul este urmatorul:

Vineri, 29 iunie 2007

– orele 18.00: Centrul de Cultura ‘Arcus’ – lansarea volumului ‘Romani sud-transilvani in secolul al XIX-lea. Judetul Covasna. Contributii documentare’.

Sambata, 30 iunie 2007

– orele 09.00: slujba de Te Deum la statuia mitropolitului Andrei Saguna din Sf. Gheorghe, urmata de o evocare si depuneri de coroane si jerbe de flori in memoria marelui ierarh;

– orele 10.00: ‘In memoriam Dan Ioan Telea’, la Centrul Eclesiastic de Documentare ‘Mitropolit Nicolae Colan’.

Duminica, 1 iulie 2007

– orele 12.00: Poiana Nedeii – serbare traditionala anuala, cu participarea unor artisti profesionisti si formatii folclorice de prestigiu din judetele Covasna, Harghita si Brasov.

Luni, 2 iulie 2007

– orele 10.00: Sf. Liturghie si slujba de pomenire si evocare a ‘550 de ani de la urcarea pe tron a domnitorului Stefan cel Mare si Sfant’, la Catedrala ortodoxa din Sf. Gheorghe.

Sambata, 7 iulie 2007

– orele 11.00: Casa Memoriala ‘Romulus Cioflec’ din Araci – lansari si prezentari de carte.

Comentarii Facebook


Știri recente