A XVI-a ediție a Festivalului național de film religios „Lumină din Lumină”, la Curtea de Argeș

La Casa de Cultură „George Topârceanu” din Curtea de Argeș va avea loc mâine, 15 mai, cea de-a XVI-a ediție a Festivalului național de film religios „Lumină din Lumină”. Festivalul este organizat anual de către Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, Primăria municipiului Curtea de Argeș și Episcopia Argeșului și Muscelului.

Manifestarea va fi precedată de acordarea premiilor pentru artiștii iconari care au participat la expoziția-concurs „Rugămu-ne ție!”, expoziție vernisată în Săptămâna Mare la Pitești. Lucrările premiate vor fi expuse pe simezele Casei de Cultură.

La festivalul de film vor participa 14 filme cu tematică religioasă. Acestea au trecut de etapa de preselecție la care au participat 25 de filme din 15 județe ale țării. În după-amiaza aceleiași zile, la Casa de Cultură va avea loc și un colocviu privind filmul cu problematică religioasă, urmat de festivitatea de premiere, în cadrul căreia se vor acorda 7 premii.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente