A XV-a sesiune a Cercului Pastoral „Comunicare și comuniune” a preoților de caritate din spitalele bucureștene

Preoții de caritate din spitalele bucureștene s-au întrunit astăzi, 6 septembrie, la Biserica „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” de la Spitalul „Doctor Victor Babeș” din Capitală. Lucrările sesiunii a XV-a a Cercului Pastoral „Comunicare și comuniune” s-au desfășurat sub genericul „Puterea mijlocitoare a sfinților în iconomia tămăduirii celor bolnavi”.

Părintele Mircea Marian Pintică, coordonatorul preoților de caritate din spitalele bucureștene a oferit mai multe informații, pentru Radio TRINITAS, referitoare la întâlnirea de astăzi: „Sfinții sunt absolut necesari în tămăduirea celor bolnavi. Chiar din timpul vieții sfinții au săvârșit minuni, harul lui Dumnezeu lucrând prin aceștia. Pe baza acestei teme au fost purtate discuții fiecare împărtășindu-și experiența acumulată ca și preot de spital”.

„În cadrul cercului pastoral ‘Comunicare și comuniune’ tema de astăzi a fost „Puterea mijlocitoare a sfinților în iconomia tămăduirii celor bolnavi”. Ședința a fost precedată de oficierea slujbei Sfintei Liturghii de către un sobor de șapte preoți urmată, apoi, de un cuvânt de învățătură pe marginea temei de astăzi”, a mai spus părintele Mircea Marian Pintică, Coordonatorul preoților de spitale din Arhiepiscopia Bucureștilor, după cum ne informează TRINITAS TV.

La eveniment a fost prezent și domnul profesor dr. Emanuel Ceaușu, directorul Spitalului „Victor Babeș”, care a subliniat faptul că terapia celor credincioși este diferită de a celor ce nu cred în Dumnezeu, creștini practicanți tămăduindu-se mult mai ușor deoarece au nădejde în ajutorul divin, după cum a mai spus părintele Mircea Marian Pintică.

Următoarea întâlnire va comună cu preoții de caritate din cimitirele bucureștene.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…