A XV-a întrunire a Comisiei Mixte de Dialog luteran-ortodox

La Wittenberg, în Germania, au debutat, astăzi, 1 iunie 2011, lucrările propriu-zise ale celei de-a XV-a întruniri a Comisiei Mixte de Dialog luteran-ortodox, informează Radio TRINITAS.

Este vorba de una din sesiunile oficiale de dialog între Bisericile Ortodoxe și Federația Luterană Mondială, întruniri care se desfășoară încă din 1981. Reprezentantul Bisericii noastre este părintele profesor Viorel Ioniță, de la Facultatea de Teologie din București, în prezent Secretar ad-interim al Conferinței Bisericilor Europene.

„Mai întâi se va face nu atât o celebrare, o aniversare a celor 30 de ani, cât mai ales o evaluare a dialogului de până acum și delegații bisericilor ortodoxe se întrunesc pentru a discuta din punctul lor de vedere ce a însemnat acest dialog, ce a adus până acum, respectiv, ce s-a înregistrat în cadrul acestui dialog ca și identificarea punctelor negative, adică ce a rămas sau care sunt punctele care nu au putut fi discutate, care au rămas încă deschise și care despart cele două biserici. Pe lângă această discuție în jurul evaluării a celor 30 de ani de dialog reuniunea are și o temă proprie, respectiv, aceea privind natura și atributele bisericii, precum și misiunea bisericii în lumea de astăzi”, a spus părintele profesor Viorel Ioniță.

În cadrul reuniunii de la Wittenberg, părintele profesor Viorel Ioniță va prezenta referatul „Misiunea Bisericii Ortodoxe în secolul XX”.

Întrunirea se va încheia, marți, 7 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente