A XV-a ediție a Școlii Parohiale de Vară din Eșelnița, jud. Mehedinți

Parohia Ortodoxă Eșelnița din jud. Mehedinți, organizează ce-a de-a XV a ediție a Școlii Parohiale de Vară în perioada 22 iulie-15 august, punând la dispoziție următoarele locații: Biserica, Muzeul Parohial Episcop Iosif Tr. Badescu. Cei 90 de tineri înscriși au fost împărțiți în patru grupe, după criteriile de vârstă, majoritatea fiind din Eșelnița, dar și din alte localități: Timișoara, Reșița, București etc. Cursurile se desfășoară zilnic, între orele 10-12, 18-20, fiind predate pe bază de voluntariat de către cadre didactice și studenți.

Școala Parohială de Vară Eșelnița desfășoară și prin această ediție activități care împletesc cunoașterea și comuniunea (limbi străine, matematică, jurnalism, diagnoza unui cartier parohial, pelerinaje, jocuri, teatru, lecturi duhovnicești, istorie, cenaclu literar, geografie etc).

Vineri 22.07.2011, între orele 19-20:30, la Muzeul Parohial a avut loc prezentarea cărții „Izvor”, în prezența autorilor Carmen Bulzan și Jovanka Bozic. Luni, 25 Iulie 2011, 44 de tineri au urcat prin poteci împădurite aproape de cerul închis la hramul mânăstirii Sfânta Ana – Orșova. Marți, miercuri și joi (26, 27, 28.07. a.c.) cursurile Școlii Parohiale au constat în engleză, franceză, Codul bunelor obiceiuri și lectură (Marin Sorescu). Vineri, 29.07 între orele 10-12 la Biserica Eșelnița a avut loc prezentarea cărții „Opera lui Traian” de Ramon de Basterra, în traducerea prof. univ. dr. Carmen Bulzan și o videoproiecție dedicată Interferențelor culturale româno-hispanice. La acest eveniment a fost prezent și Presfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, care a binecuvântat participanții și a rostit un scurt cuvânt de învățătură despre importanța familiei creștine și a satului românesc.

După cum ne informează pr. paroh Negrescu Sever, programul Școlii Parohiale de Vară va continua în săptămânile 1-15.08, fiind dedicat Poeziei, Rugăciunii, Matematicilor, întâlnirilor cu oameni de seamă.

Comentarii Facebook


Știri recente