A XIV-a ediție a Simpozionului Național Monumentul – Tradiție și Viitor

La Muzeul Unirii din Iași a început, astăzi, 3 octombrie 2012, a XIV-a ediție a Simpozionului Național „Monumentul – Tradiție și Viitor”. La acest eveniment participă 103 specialiști din domeniile cercetării, conservării și restaurării monumentelor istorice din întreaga țară, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Pe parcursul a trei zile specialiștii vor prezenta prelegeri în cadrul celor două secțiuni: „Viața monumentelor – Istorie, arhitectură, arheologie” și „Tehnici și tehnologii de restaurare a monumentelor”. Simpozionul a fost deschis, în această dimineață, în prezența Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Teofan.

Părintele Mitropolit a vorbit despre rolul pe care îl au cei care lucrează în domeniul restaurării și conservării monumentelor: „Omul adevărat este o prelungire a mâinii creatoare a lui Dumnezeu, iar în domeniul restaurării, consolidării sau celorlalte lucrări în cadrul monumentelor istorice de la noi și pretutindeni putem vorbi despre o lucrare de transfigurare a lumii și refacere a creației. Și în această transfigurare a creației și prefacere a lumii restauratorul, pictorul este o prelungire a mâinii creatoare a lui Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente