A XIII-a sesiune a Cercului Pastoral al preoților de caritate din Spitalele din București

La Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”, din București, va avea loc luni, 1 martie, cea de-a XIII-a sesiune a Cercului Pastoral „Comunicare și comunine” al preoților de caritate din spitalele bucureștene. Întâlnirea va avea tema „Cazuri speciale în pastorația preoților de caritate” și va fi prezidată de părintele Vasile Gavrilă, parohul bisericii „Sfântul Nicolae”- paraclis universitar, din Capitală.

Mai multe detalii a oferit părintele Horia Prioteasa, coordonatorul preoților de spitale din București: „Fiecare preot de caritate din spitalele din București va prezenta cel puțin trei cazuri deosebite, numite de noi speciale, legate de pastorația din spitale. Cazurile pot cuprinde convertiri la credință în urma suferinței și a spovedaniei, a împărtășaniei; vindecării pe moment sau eliberări de suferință după citirea unor rugăciuni de dezlegare. Practic, vorbim de lucrarea misionară a preotului de caritate în spital, cazuri concrete, și acestea vor fi prezentate și Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor”, informează TRINITAS TV.

Următoarea sesiune va fi comună cu preoții de caritate din cimitirele de stat din București și se va desfășura pe 19 aprilie, la Capela Cimitirului Belu. Mai multe informații despre activitatea preoților de caritate din spitalele din București puteți afla și de pe site-ul www.preotispitalebucuresti.ro

Comentarii Facebook


Știri recente