A X-a Ediție a Universității de vară de la Izvorul Mureșului

Liderii românilor din diasporă, oamenii politici și de cultură au participat astăzi, 11 august, la Izvorul Mureșului, la cea de-a X-a ediție a Universității de vară. Tema reuniunii a fost „România Europeană și românii de la frontiera Uniunii Europene”, informează Radio TRINITAS. După cum ne informează TRINITAS TV, cursurile Universității de vară au avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei și a Preasfințitului Părinte Daniil, Episcop-locțiitor al Daciei Felix.

Participanții s-au întâlnit să discute despre problemele cu care se confruntă românii și să stabilească obiective pentru viitor, a spus Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioan: „Prin această Universitate vom încerca să abordăm probleme care să promoveze în legislația românească facilități pentru păstrarea identității, atât a noastră a celor din inima României, cât și a românilor de dincolo. De aceea, problematica ne unește și încercăm, și prin ceea ce se va întâmpla aici, să contribuie la un progres în ceea ce privește respectarea drepturilor celor care trăiesc minoritar în anumite comunități. Din mila lui Dumnezeu, făcând acum un bilanț la ceea ce s-a petrecut, la ceea ce s-a propus în decursul timpului aici, câteva din problemele ridicate de noi s-au realizat, iată deja avem parlamentari pentru românii din afara granițelor țării și pot să aducă un aport deosebit în ceea ce privește legislația românească”.

„De asemenea, se va propune inclusiv constituirea unui grup parlamentar pentru românii de pretutindeni. Noi le vom propune aici, le vom prezenta oamenilor și factorilor de decizie și nădăjduim ca în Parlamentul României să existe această comisie pentru românii de pretutindeni”, a adăugat Înaltpreasfinția Sa referitor la propunerile de viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…