A X-a ediție a Festivalului național al artei corale, la Constanța

Cu ocazia Zilelor Constanței și a ocrotitorilor spirituali ai orașului, Sfinții Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și Elena, în perioada 17 – 19 mai va avea loc cea de-a X-a ediție a Festivalului național al artei corale, după cum ne informează Biroul de presă și comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. Evenimentul cultural se va desfășura în zilele de 17 și 18 mai pe scena Casei de Cultură (foto), începând cu ora 17:30 și va fi deschis de către Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Pe data de 19 mai, ora 18.00, Corul Pellas, din Grecia, va fi prezent pe scena Colegiului Național de Artă „Regina Maria, din Constanța.

Festivalul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului și este structurat pe două secțiuni: Muzică bisericească și Prelucrări din folclor. Vor concerta: Corul Primăriei din Pellas – GRECIA, Corul „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia (Episcopia Sloboziei și Călărașilor), Corala „Armonia” (Arhiepiscopia Tomisului), Corul „Teodoxa” (Arhiepiscopia Tomisului), Corala „Cuvânt bun” (Arhiepiscopia Tomisului), Corul „Gherontie Nicolau” al Facultății de Teologie Artă-Sacră – Constanța, Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dionisie Exiguul” – Constanța și Corul „Cantilena” al Colegiului Național de Artă „Regina Maria” Constanța.

Corala „Cuvânt bun” va fi acompaniată, în data de 17 mai, de o orchestră alcătuită din cadre profesorale ale Colegiului Național de Artă „Regina Maria”, Constanța, și artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Constanța.

Comentarii Facebook


Știri recente