A VIII-a ediție a Festivalului Oratoric Sfântul Ioan Gură de Aur

În această perioadă post-pascală, în Episcopia Severinului și Strehaiei se desfășoară mai multe evenimente culturale. Astfel, la Drobeta Turnu Severin a avut loc la 25 aprilie 2012, faza locală a Festivalului Oratoric Sfântul Ioan Gură de Aur, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, în fapt, un concurs de oratorie pentru tinerii creștini, elevi la liceele locale.

Evenimentul a fost găzduit, după cum ne informează Cătălin Cernătescu, de biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Maioreasa, prin bunăvoința părintelui paroh, protopop al Protoieriei Drobeta Turnu Severin Nord, Ionuț Semenescu-Blidaru.

Festivalul-concurs a debutat printr-o rugăciune săvârșită de către părinții slujitori ai bisericii Maioreasa. Pr. Consilier pe probleme de Învățământ și Tineret, Ioan Ovidiu Polexă, a transmis participanților cuvânt de încurajare din partea arhiereului locului, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim.

Tema de anul acesta s-a intitulat generic „Sfinții Tămăduitori”, pentru ambele secțiuni, juniori și seniori. Elevii care au participat anul acesta se află sub îndrumarea profesorilor Leontin Stăiculescu, Dacia Grumăzescu, Emilia Lolescu, Maria Ghinea și Iuliana Firi.

Juriul a fost prezidat de către Pr. Inspector al Biroului de Cateheză, Cosmin Necșoiu, și a avut în componență patru membri.

Prezentă la eveniment, Dra. Inspector de Religie, Dana Săftoiu a mărturisit: „Acest festival se găsește în calendarul activităților educative școlare și extrașcolare, regionale și interregionale, fiind astfel, acreditat pentru anul 2012. Ne bucurăm că prezența elevilor la acest festival este o confirmare a muncii profesorilor de religie, fiindcă ei sunt chemați acum la Liturghia de după Liturghie, și ceea ce fac aici este o completare a orei de religie. ”

De asemenea, Prof. Leontin Stăiculescu a precizat: „Este un festival interesant și deosebit de important, prin prisma faptului că sunt puse în evidență calitățile artistice și oratorice ale acestor tineri plini de creativitate.”

Câștigătorii ediției din acest an vor participa la etapa interjudețeană ce se va desfășura la Mănăstirea Polovragi, în a doua parte a lunii mai.

În semn de prețuire pentru discursurile rostite, participanții au primit icoane și diplome din partea organizatorilor, fiind invitați să se prezinte și la edițiile viitoare ale Festivalului Oratoric.

Scopul acestei acțiuni culturale derulate de Sectorul Învățământ și Tineret al Episcopiei Severinului și Strehaiei este de a da posibilitatea adolescenților să învețe și să vorbească despre credință, religia și moștenirea lor creștină. Prin aceasta se urmărește înțelegerea și aprecierea identității lor de creștini, maturizarea și creșterea lor spirituală.

Comentarii Facebook


Știri recente