A VII-a zi din saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor, la Iasi

La Iasi, slujba comuna din a VII-a zi a saptamanii de rugaciune pentru unitatea crestinilor a fost oficiata in aceasta seara la Biserica romano-catolica ‘Sf. Anton’. Slujba a fost oficiata de catre pr. Iosif Comorasu, iar cuvantul de invatatura a fost rostit de catre pr. Toma Gradinaciuc, parohul Bisericii ortodoxe ‘Sf. Ap. Toma’, din cartierul iesean Alexandru cel Bun. In cuvantul de intampinare, pr. Iosif Comorasu a facu referire la tema rugaciunii comune din aceasta seara: ‘Ziua a VII-a din cadrul octavei mondiale de rugaciune pentru unitatea crestinilor are ca tema ‘Sa recunoastem prezenta lui Dumnezeu in celalalt’. Sa-l primim pe celalalt in numele lui Iisus. ‘Oricine va primi un copil ca acesta in numele Meu, pe Mine ma primeste’, spune Sf. Evanghelist Matei. Ne bucuram sa va avem prezenti in biserica si in cadrul comunitatii noastre, cu ocazia acestui moment frumos si fericit de rugaciune pentru unitatea tuturor crestinilor’.

In cuvantul de invatatura rostit, pr. Toma Gradinaciuc, parohul Bisericii ortodoxe ‘Sf. Ap. Toma’, din cartierul iesean Alexandru cel Bun, a subliniat faptul ca octava de rugaciune este o binecuvantare pentru toti credinciosii: ‘A fost voia Bunului Dumnezeu ca si anul acesta sa ne intalnim in aceste seri, in aceasta octava de rugaciune, pentru ca impreuna rugandu-ne Mantuitorului Iisus Hristos sa simtim prezenta Sa in fiinta noastra si El, Hristos Domnul, Cel care este Viata noastra, sa ne binecuvinteze pe mai departe ca tot ceea ce facem noi bun pentru apropierea dintre noi sa fie ceva rodnic ca, in decursul timpului, aceste prezente ale noastre in rugaciune sa dea roade deosebite spre slava lui Dumnezeu si a apropierii noastre intru Hristos Domnul’.

Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor se va incheia la Iasi, maine, la Biserica ortodoxa ‘Sf. Apostoli Petru si Pavel’ – Barboi. Aici, slujba va fi oficiata de catre parintele paroh si protopopul Protopopiatului Iasi I, Constantin Andrei, iar cuvantul de invatatura va fi rostit de catre pr. Iosif Dorcu, decanul Decanatului Romano-Catolic de Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente