A VII-a editie a taberei de creatie religioasa se va desfasura la Manastirea Lacuri

A VII-a editie a taberei de creatie religioasa desfaurata anii trecuti in localitatea Parcovaci se va derula in acest an la Manastirea Lacuri, judetul Iasi. La tabara de creatie religioasa ‘Sfantul Apostol Luca’, organizata cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, vor participa incepand de duminica aproximativ 30 de elevi din judetele Iasi si Bacau. Mai multe amanunte despre aceasta manifestare ne-a oferit parintele Nicolae Craciun, protopop de Harlau: ‘Tabara de creatie religioasa ‘Sf. Ap. Luca’ este la cea de-a VII-a editie. Ea s-a desfasurat in fiecare an cu binecuvantarea IPS Mitropolit Daniel in localitatea Parcovaci din apropierea Harlaului, intr-un sat de vacanta de la marginea localitatii, iar anul acesta, la sugestia IPS Sale, tabara o vom organiza la o manastire din apropierea Harlaului, la Manastirea Lacuri, comuna Deleni. Acolo speram sa adunam in jur de 20-30 de copii talentati la pictura pe lemn, sticla, eventual si grupul de tineri care sculpteaza in lemn, si acestea vor fi sectiunile ca in fiecare an: icoana pe sticla, icoana pe lemn, sculptura religioasa si incondeierea de oua. Indrumatorul tehnic va fi domnul prof. Dorin Orzetic din Iasi’.

Parintele protopop Nicolae Craciun ne-a spus ca cei 30 de copii participanti la tabara de creatie religioasa de la Manastirea Lacuri vor fi supravegheati de cadre didactice din Harlau si de tineri voluntari: ‘Copiii participanti vor fi nu doar din Protopopiatul Harlau, ci vom avea si din Protopopiatul Pascani si cativa copii din judetul Bacau. Vom avea supraveghetori dintre cadrele didactice de la Scoala Generala ‘Petru Rares’ din Harlau, supraveghetori dintre seminaristii si teologii din zona care se vor ingriji ca toate lucrurile sa se desfasoare cum trebuie. Organizandu-se la manastire, programul duhovnicesc va fi mai intens, cu participare la programul de rugaciune, la programul liturgic al manastirii, iar parintele staret Petronie ne-a asigurat de tot sprijinul pentru acest lucru’.

Premiile vor fi oferite si in acest an de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei si de diferiti sponsori. Dupa ce vor fi premiate, cele mai bune lucrari vor ramane la Protopopiatul Harlau pentru organizarea unor expozitii.

Comentarii Facebook


Știri recente