A VII-a editie a taberei de creatie religioasa se afla in plina desfasurare

A VII-a editie a taberei de creatie religioasa se desfasoara in aceste zile la Manastirea Lacuri, judetul Iasi. Tabara de creatie religioasa ‘Sfantul Apostol Luca’, desfasurata pana anul trecut la Parcovaci, este organizata cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Mai multe amanunte despre infiintarea acestei tabere ne-a oferit parintele Nicolae Craciun, protopop de Harlau: ‘Aceasta tabara a fost infiintata in anul 2000, debutand atunci la dorinta IPS Mitropolit Daniel, fiecare protopopiat trebuind sa aiba cat mai multe activitati cu tinerii si copiii. M-am angajat ca la nivel de protopopiat sa organizez o tabara de pictura religioasa, ulterior largindu-ne sfera, aducand copii care au si sculptat si incondeiat oua, in acest sens schimband titulatura in tabara de creatie religioasa’.

De asemena, parintele protopop Nicolae Craciun ne-a spus si care este programul zilnic al taberei de creatie religioasa: ‘Mai ales ca aceasta coincide cu prima saptamana a postului Adormirii Maicii Domnului, activitatea duhovniceasca este mai intensa. Tinerii de la tabara participa la slujbele manastirii, la Liturghia de dimineata de la ora 07.00 pana la 08.30, cand se serveste micul dejun, iar apoi la paraclisul Maicii Domnului de la orele 18.00. Mai avem o rugaciune de dinainte si de dupa masa, cu lecturari din cartile sfinte, deoarece fiecare copil si tanar care picteaza icoana unui sfant i se da sa citeasca si viata acelui sfant pentru o reusita mai deplina’.

Parintele Nicolae Craciun, protopop de Harlau, ne-a vorbit si despre premiile ce se vor oferi copiilor ce participa in acest an la tabara de creatie religioasa ‘Sfantul Apostol Luca’ de la Manastirea Lacuri, judetul Iasi: ‘In fiecare an, IPS Sa a oferit iconite si carti de rugaciune, pliante si brosuri tiparite la Trinitas, iar acum patru ani, dar si anul trecut, organizatia World Vision, filiala Iasi, precum si anul acesta, ne-a oferit premii suplimentare constand in articole de imbracaminte si incaltaminte pentru participanti’.

Comentarii Facebook


Știri recente