A VI-a zi din Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor, la Iasi

La Iasi, rugaciunea pentru unitatea crestinilor s-a desfasurat in aceasta seara la Biserica romano-catolica ‘Sf. Anton de Padova’. Slujba a fost oficiata de catre pr. Iosif Comorasu, iar predica a fost rostita de catre pr. dr. Constantin Naclad de la Biserica ‘Sf. Nicolae’ Domnesc, care a vorbit despre pericopele biblice ce au fost citite in cadrul slujbei: ‘S-au citit trei texte in aceasta seara si toate vorbesc despre indrazneala de a asculta de Dumnezeu, despre indrazneala de a-L cunoaste si de a-L atinge pe Dumnezeu, despre indrazneala de a gasi in Dumnezeu pe Cel care este Izvorul vietii si pe Cel care ne ofera nemurirea. Indrazneala de a spune lumii ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu este pasul pe care trebuie sa-l faca orice crestin pentru a depasi comoditatea unei vieti in care compromisul si relativitatea credintei fac casa comuna cu patimile si cu pacatele in care traim, iar crestinul trebuie sa depaseasca aceasta stare, pentru ca atunci cand recunoastem ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu atunci ne-am depasit conditia si am intrat intr-o stare de misionar, intr-o stare de continua lupta cu relele si cu pacatele acestei lumi’.

De asemenea, parintele Constantin Naclad a vorbit si despre semnificatiile Evangheliei ce s-a citit in cadrul rugaciunii comune din aceasta seara: ‘Evanghelia care s-a citit ne spune despre femeia aceea bolnava de scurgere de sange, o femeie a carei boala era socotita necurata de catre evrei, care nu puteau sa inteleaga boala ei, iar ea temandu-se, dar indraznind, pentru ca stia ca Hristos este Dumnezeu Cel care face minuni, a mers prin spatele Lui si s-a atins de hainele Lui, si indata s-a vindecat. Aici, Hristos ii spune femeii sa iasa in fata, sa-si marturiseasca suferinta pe care a avut-o, cum a lucrat credinta in ea, cum a facut-o sa indrazneasca sa se atinga de Dumnezeu pentru a se vindeca. Femeia a marturisit, iar Mantuitorul ii spune sa indrazneasca mai departe, deoarece credinta ei a mantuit-o, fiind cu Dumnezeu’.

Maine, la Iasi, slujba comuna va fi oficiata, incepand cu orele 17.00, in capela Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’, de catre pr. prof. dr. Viorel Sava, decanul facultatii, iar pr. prof. dr. Wilhelm Danca, rectorul Institutului Romano-Catolic ‘Sf. Iosif’, va rosti predica. Mentionam ca, in acest an, tema Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor este: ‘Toate le-a facut bine: pe surzi ii face sa auda, iar pe cei muti sa vorbeasca’ (Marcu 7, 37).

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…