A VI-a editie a taberei de creatie religioasa de la Parcovaci, judetul Iasi, s-a incheiat astazi cu festivitatea de premiere

La tabara de creatie religioasa ?Sfantul Apostol Luca?, care a debutat pe 18 iulie in satul de vacanta Parcovaci, din judetul Iasi, au participat aproximativ 50 de elevi, din parohiile ce apartin protopopiatului Harlau. In functie de rezultatele obtinute participantii au primit diferite premii. Amanunte ne ofera Pr. Nicolae Craciun, protopop de Harlau: ?Am impartit premiile care ne-au fost oferite de organizatia World Vision, filiala Iasi, prin amabilitatea domnului director Eugen Borlea. Au fost multi premianti la diversele sectiuni la care au participat. Trebuie sa va spunem ca anul acesta am avut copii si tineri, care au pictat icoane pe sticla, pe lemn si au executat sculpturi reprezentand doua troite frumoase, pe care au reusit sa le finalizeze la timp. Premiile au constat in darurile oferite de catre organizatia World Vision Iasi, tricouri si articole sportive, iar din partea parohiei le-am oferit iconite si diplomele atat de ravnite. Dipome si iconite au primit toata lumea, cu totii sunt fericiti ca au participat.

Pr. protopop Nicolae Craciun ne-a spus ce participanti s-au remarcat pe parcursul taberei de creatie religioasa ?Sfantul Apostol Luca?: ?Am vazut experienta celor mai mari, eu, ca organizator al taberei, am apreciat foarte mult pe Petrache Florin, care a pictat si pe sticla si pe lemn si a facut lucrari extraordinar de frumoase, dar si grupul de sculptori de la parohia Baltati, care au realizat cele doua troite deosebit de frumoase. Avem si foarte multe fete, si mai mici si mai mari, care au realizat icoana de o frumusete deosebita, intr-un timp relativ scurt, pentru ca de luni pana sambata au fost cateva zile, a fost si o sarbatoare la mijlocul saptamanii, si atunci, timpul de lucru efectiv a fost foarte scurt, dar in ciuda acestui fapt lucrarile au iesit foarte frumoase.

Comentarii Facebook


Știri recente