A VI-a ediție a Taberei Creștine „Dragoste și Prietenie” în Episcopia Maramureșului și Sătmarului

În perioada 19 – 31 iulie 2010 în Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului s-a desfășurat a VI-a ediție a Taberei Creștine „Dragoste și Prietenie”, informează părintele Florin Stan, Inspector eparhial în cadrul Biroului pentru catehizarea tineretului.

Tabăra s-a desfășurat în Munții Țibleșului, la cabana Trei Brazi, aparținând Direcției Silvice Maramureș, iar organizatorul acestei tabere este Parohia Ortodoxă „Înălțarea Domnului” din Tg. Lăpuș, prin părintele paroh Florin Stan, Inspector eparhial în cadrul Biroului pentru catehizarea tineretului. Ultima zi a taberei a beneficiat de prezența Preasfințitului Iustin Sigheteanul care a rostit un cuvânt de învățătură tinerilor participanți, iar apoi a avut discuții libere cu aceștia. De asemenea, a participat la masa de prânz, iar la final a oferit diplome de participare însoțite de un Catehism Ortodox și un ghid informativ al Mănăstirii „Sfânta Ana” – Rohia tinerilor, profesorilor și tuturor celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea taberei.

Scopul acestei tabere este acela de a fi un prilej pentru aprofundarea cunoștințelor religioase în raport cu tema propusă, de a conștientiza participanții de identitatea lor creștină, de a realiza o mai mare apropiere între tineri și Biserică.

În tabără au fost prezenți 150 de copii din Episcopie, cu vârste cuprinse între 12 – 18 ani care au participat potrivit vârstei lor, la una dintre cele 3 categorii de vârstă: clasele V – VI; clasele VII – VIII și clasele IX – XII. În cadrul taberei au avut loc mai multe tipuri de activități: discuții pe marginea temelor propuse – Cu noi este Dumnezeu (cl. a V-a si a VI-a); Prietenia în concepția creștină (cl. a VII-a si a VIII-a); Tinerețe curată, tinerețe frumoasă (cl. a IX-a și a XI-a) – rugăciune de dimineață și de seară, confecționarea de bisericuțe din carton, inscripționarea de tricouri cu însemne creștine, drumeții și activități sportive.

Comentarii Facebook


Știri recente