A V-a ediție a Simpozionul național Tradiții laice și religioase în învățământul românesc la Râmnicu-Vâlcea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Sala „Sfântul Antim Ivireanul” a Complexului spiritual-cultural din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a găzduit astăzi, 11 noiembrie 2010, orele 09:00, ediția V-a a Simpozionului național „Tradiții laice și religioase în învățământul românesc”, informează arhiram.ro.

Manifestarea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Casa Corpului Didactic Vâlcea, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Vâlcea, și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vâlcea sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului.

În deschiderea simpozionului Părintele Mihail Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohială în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, a transmis cuvântul de binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim.

Au mai fost prezenți Prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie la ISJ Vâlcea, Prof. Mariana Lazăr, Inspector de specialitate la ISJ Vâlcea, Prof. Psiholog Daniela Sandu, Coordonator la Centru Județean de Asistență Psihopedagogică (CJAP) Vâlcea și Prof. Dr. Ion Predescu.

La simpozion au participat profesori de religie, profesori psihologi, cadre didactice din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din mai multe județe din țară și municipiul București.

Comunicările științifice s-au desfășurat în plen și pe ariile tematice: Tradiționalism și modernism în învățământul incluziv; Consilierea școlară între tradiționalism și modernism; Învățarea intuitivă în pildele Mântuitorului; Proiecte, parteneriate, activități extrașcolare și extracurriculare legate de tema simpozionului; Auxiliare, ghiduri, materiale didactice și reviste de specialitate.

Simpozionul „Tradiții laice și religioase în învățământul românesc” – aflat la cea de a V-a ediție – nu face altceva decât să reunească experiența dascălilor de toate specialitățile și să o pună la dispoziția, în primul rând, a copiilor și tinerilor care, indiferent de nivelul lor de dezvoltare psihofizică, au dreptul la educație.

„Considerăm că, numai implicarea țintită și eficientă a dascălilor, bazată pe valorile românești tradiționale, coroborată cu ceea ce predecesorii noștri au clădit și adaptată caracteristicilor societății moderne, poate duce la realizarea activităților educaționale, menite să formeze omul de mâine, capabil să se integreze eficient într-o societate pe care ne-o dorim incluzivă”, a spus prof. Mariana Lazăr, Inspector de specialitate la ISJ Vâlcea.

„Această întâlnire anuală are drept scop realizarea convergenței celor doi vectori importanți bazați pe tradiția pedagogică și cea religioasă, responsabili de promovarea unei educații sănătoase (buna creștere) prin realizarea unei mai mari deschideri, flexibilizări și armonizări de ambele părți și printr-o mai eficientă conlucrare prin care se dorește să se dea un nou impuls activității educative care să vizeze atât generațiile prezente cât și cele viitoare”, a concluzionat prof. Psiholog Daniela Sandu, Coordonator la Centru Județean de Asistență Psihopedagogică Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente