A V-a editie a concursului de religie ‘Flacara Ortodoxiei’, in Arhiepiscopia Sibiului

Cu binecuvantarea IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, la Sibiu si Brasov s-a desfasurat astazi Concursul interjudetean de religie ‘Flacara Ortodoxiei’ pentru elevi de gimnaziu si liceu. Mai multe detalii despre acest concurs, ajuns la editia a V-a, am aflat de la Sorin Joanta, consilier pe probleme de invatamant in cadrul Arhiepiscopiei Sibiului: ‘Elevii s-au prezentat intr-o majoritate de 99%. Subiectele au fost eloborate de un colectiv de profesori atat din Sibiu, cat si din Brasov, fiind subiecte unitare pentru toti elevii, neexistand diferente pentru cele doua judete. Presedintele comisiei – IPS Mitropolit Laurentiu Streza al Ardealului – a supervizat aceste subiecte, le-a evaluat, dandu-se anumite lamuriri in unele locuri, cerandu-ne sa nuantam enunturile, dar pana la urma a aprobat propunerile facute care apoi au fost transmise la Brasov si deschise astazi la ora 10.00, in ambele centre de judet’.

De asemenea, Sorin Joanta ne-a spus si despre modul in care s-au prezentat elevii la acest concurs: ‘In ceea ce priveste lucrarile am observat ca raspunsurile lor sunt bune si foarte bune. Elevii au venit pregatiti, au stiut la ce sa se astepte, au cunoscut temele care vor fi utilizate si au fost pregatiti de profesorii lor foarte bine. Ca si o conditie pentru acest concurs am avut si pregatirea morala si starea sufleteasca a fiecarui elev participant si a fiecarui profesor care ii pregateste. De asemenea, am facut rugaciune la inceputul si la finalul concursului’.

Nu in ultimul rand, Sorin Joanta ne-a vorbit si despre afisarea rezultatelor si despre modul in care vor fi premiati castigatorii acestui concurs: ‘Rezultatele vor fi afisate miercuri, la ora 12.00, elevii urmand a intra in posesia lor prin intermediul profesorilor care i-au pregatit. Dupa deschiderea si vizualizarea tuturor listelor, IPS Sa va semna acestea, vor fi afisate la locul de desfasurare a probelor, iar premiantii vor fi recompensati cu o excursie de 3 zile la Manastirea Constantin Brancoveanu de la Sambata de Sus, unde le vom face un program atat spiritual, cat si recreativ’.

Comentarii Facebook


Știri recente