A V-a conferință comună a preoților de spitale și cimitire din Capitală, la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei din Capitală s-a desfășurat, începând cu ora 10:00, cea de a V-a Conferință comună a preoților de spitale și cimitire. Tema întâlnirii a fost „Misionari ai bunătății în mijlocul suferinței”. Întrunirea a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată începând cu ora 8:00 la Biserica „Sfântul Ioan – Piață”.

„Au fost prezentate trei referate, două de către preoții de spital și un referat de către un preot de cimitir. Fiecare preot și-a împărtășit experiența acumulată în anii de slujire, atât în spitale cât și în cimitire”, a declarat pentru TRINITAS TV, Pr. Marian Pintică, Coordonatorul preoților de caritate de spitale din Capitală.

„Acest subiect necesită o atenție foarte mare din partea noastră pentru că dacă suferința semenului nu ne mai sensibilizează, nu ne mai poate sensibiliza nimic. Noi suntem mesagerii bunătății Mântuitorului Iisus Hristos și putem să fim mesagerii buni ai Mântuitorului atâta timp cât noi suntem însuflețiți de bunătatea care se revarsă asupra noastră a tuturor”, a spus Pr. Petre Moise, Coordonatorul preoților de caritate de cimitire din Capitală.

La această conferință au participat aproximativ 60 de preoți și au fost susținute referate pe marginea temei anunțate apoi au avut loc discuții libere pe marginea temei alese.

Preoții de spitale și de cimitir din București se întâlnesc în ședințe comune o dată la trei luni.

Comentarii Facebook


Știri recente