A treia zi a vizitei Patriarhului României în Germania

După săvârșirea slujbei Sfintei Liturghii și punerea pietrei de temelie pentru noua biserică ce va fi construită în Munchen, în cartierul Aubing, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, însoțit de ierarhii Bisericii Ortodoxe Române și de delegația oficială au participat, astăzi, 11 septembrie 2011, începând cu ora 14:30, ora Germaniei, 15:30 de minute ora României, la o evocare a evenimentelor de la 11 septembrie 2001. Evenimentul a fost organizat în cadrul celei de-a 25 întâlniri a Comunitatății Sant`Egidio, în Munchen, la care au participat numeroase oficialități, episcopii ortodocși din Germania, reprezentanți ai Bisericii Romano Catolice și ai Bisericii Evanghelice din Bavaria.

Cuvântul de deschidere în cadrul acestui eveniment l-a avut Cardinalul Reinhard Marx, apoi la finalul acestui moment de aducere aminte a fost intonat un imn al prieteniei.

După acest moment de evocare a evenimentelor de la 11 septembrie 2001, a urmat o întâlnire pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a avut-o, împreună cu alte nouă personalități, cu Președintele Germaniei, Excelența Sa Christian Wulf, după cum ne-a informat pr. Diacon Teodor Gradinaciuc, prezent la Munchen. A fost o întâlnire privată la care presa nu a avut acces.

Ziua a treia a vizitei canonice a continuat cu participarea Preafericirii Sale la ce-a de-a 25-a Întâlnire Internațională pentru Pace organizată de Comunitatea Sant` Egidio, având tema „Destinați la conviețuire” („Bound to live together”). Festivitatea de deschidere a început la ora 17:30 de minute, în cadrul căreia Patriarhul României a adresat un mesaj intitulat Înțelepciune pentru conviețuire în care a subliniat faptul că starea normală a relațiilor dintre popoare și religii trebuie să fie: conviețuirea pașnică, nu conflictele violente, respectul reciproc, nu disprețul reciproc, cultivarea identității etnice și religioase proprii, împreună cu cei diferiți de noi, nu împotriva lor.

În această seară, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit de la ora 20:00, ora României, cu prim ministrul landului Bavarez, dr. Host Seehofer.

Mâine, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va prezenta o expunere intitulată „Dialog teologic și cooperare ecumenică”, în cadrul forumului cu tema „Unitatea creștină și dragostea pentru cei săraci”, organizat ca parte a Întâlnirii Internaționale pentru Pace, la care va participa și doamna dr. Angela Merkel, Cancelarul Germaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente