A treia zi a Olimpiadei Naționale de Religie în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

La Buzău astăzi, 17 aprilie, în cea de-a treia zi de desfășurare a Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice, membrii Comisiei Centrale de Organizare și Evaluare a acestui concurs de excelență au continuat corectarea lucrărilor, conform baremului stabilit în cursul dimineții de ieri. Evaluarea se face de către fiecare membru al subcomisiilor, pentru fiecare disciplină de concurs: Vechiul Testament, Noul Testament, Istoria Bisericii Ortodoxe Romane și Dogmatica Ortodoxă.

Mai multe informații despre punctajul subiectelor a oferit pentru TRINITAS TV părintele Alin Pleșa, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Târgoviște: „Primul subiect a fost notat cu 15 – 20 puncte, al doilea subiect cu 20 puncte și al treilea subiect cu 40 de puncte, plus cele 10 puncte din oficiu. S-a punctat de asemenea 0,5 din punctaj de 10 pentru originalitate, pentru utilizarea limbajului teologic și pentru bibliografia folosită în plus față de documentele școlare folosite de elevi”.

La orele amiezii, membrii comisiei, la invitația Înaltpreasfintitului Părinte Arhiepiscop Epifanie al Buzăului și Vrancei, au vizitat Catedrala Arhiepiscopală „Adormirea Maicii Domnului” și Muzeul bisericesc al Eparhiei.

Mâine, 18 aprilie, după oficierea Sfintei Liturghii în noua Catedrală Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Buzău, va avea loc festivitatea de premiere a elevilor câștigători.

Comentarii Facebook


Știri recente