A treia serie de tabere Floare de colț de la Durău, la final

Săptămâna 28 august – 3 septembrie 2011 a găzduit, pentru copiii din trei centre educaționale ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, penultima serie de tabere „Floare de colț” de la Durău, județul Neamț, după cum ne-a precizat Liviu Stanciu de la Departamentul de Relații Publice al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

La această a treia tabără din cadrul activităților de dezvoltare de acțiuni specifice pentru îmbunătățirea și promovarea abilităților sociale în scopul facilitării integrării sociale a copiilor cu probleme în familie, cu posibilități reduse de continuare a educației primare sau cu risc de abandon școlar, au participat, ca și în primele două serii, 75 de copii, alături de șapte însoțitori de grup din trei centre educaționale ale Filantropiei Alba Iulia: Centrul Educațional „Sf. Maria” din Reghin – 25 copii și 3 însoțitori, Centrul Educațional „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din Aiud – 25 copii și 2 însoțitori și din Centrul Educațional „Sf. Filofteia” – Silivaș, 25 copii și 2 însoțitori.

Programul de distracție, timp liber și de educație al taberei din această săptămână a constat în ateliere de creație, jocuri cu animatori, excursii, orientări turistice, tir cu arcul, întreceri sportive etc. Serile tematice de film, karaoke, dans și, special pentru cei mai talentați – seara talentelor -, au făcut deliciul acestei a serii de tabere.

Seria a treia de tabere „Floare de colț” face parte din activitățile de dezvoltare de acțiuni specifice pentru îmbunătățirea și promovarea abilităților sociale în scopul facilitării integrării sociale, ramură a proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”, care oferă unui număr de 275 de copii nevoiași și cu risc de abandon școlar din județele Alba și Mureș șansa unei educații sănătoase din punct de vedere moral, social și intelectual, în perspectiva pregătirii unui viitor mai bun.

Comentarii Facebook


Știri recente