A treia sedinta de lucru din acest an a Comisiei Mixte Guvern – Patriarhie

Astazi, 8 aprilie 2008, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti a avut loc cea de-a treia sedinta de lucru din acest an a Comisiei Mixte Guvern – Patriarhie, formata din reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai Bisericii Ortodoxe Romane.

In timpul sedintei au avut loc discutii asupra proiectului legislativ referitor la modificarea si completarea legii 142/1999 privind sprijinul Statului pentru salarizarea clerului, proiect aflat in prezent la Comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor.

De asemenea, s-au facut propuneri pentru sprijinirea comunitatilor ortodoxe romanesti din afara granitelor tarii si a eparhiilor recent infiintate de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei, Episcopia Ortodoxa Romana a Spaniei si Portugaliei, Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord, Episcopia Ortodoxa Romana din Australia si Noua Zeelanda).

Urmatoarea intalnire a reprezentantilor Comisiei Mixte de Dialog Guvern – Patriarhie va avea loc in ziua de 20 mai 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente