A treia Ediție a Simpozionului „Biserica și societate”, la Sighișoara

Zilele acestea se desfășoară la Sighișoara un simpozion intitulat „Biserica și societatea”. Întrunirea care se va încheia mâine, 22 aprilie, este organizată de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sighișoara, Fundația „Konrad Adenauer” și Centrul Creștin Medical Social de Zi din Sighișoara.

Mai multe informații cu privire la acest simpozion a oferit pentru TRINITAS TV, părintele protopop de Sighișoara Ovidiu Dan: „Este un simpozion care vizează implicarea noastră în social și dorința noastră arzândă de a ne identifica cu dezideratele pe care Domnul Hristos ni le recomandă fiecăruia dintre noi în parte și anume transpunerea în realitate a faptelor milei trupești. Avem invitați din toată țara, din toată Patriarhia Română, reprezentanți ai Mitropoliilor, ai Arhiepiscopiilor care au venit să prezinte truda lor și osteneala lor, încercând să se identifice cum am spus cu aceste idealuri deosebite pe care încercăm să le transpunem în realitate”.

În cadrul simpozionului aflat deja la a III-a ediție s-a discutat despre parteneriatul dintre culte și stat, despre reînființarea spitalelor bisericești, despre rolul comunităților locale în asistența socială și medicală și despre administrația publică și implicare parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente