A patra zi a vizitei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Germania

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat astăzi, 12 septembrie, la forumul „Unitatea creștină și dragostea pentru cei săraci”, organizat în cadrul celei de-a XXV-a întâlniri a Comunității Sant`Egidio, în Munchen – Germania, în cadrul căruia Preafericirea Sa a rostit un cuvânt intitulat Dialog teologic și cooperare practică între Biserici, în care a subliniat, printre altele, faptul că „unitatea sau comuniunea vizibilă între creștini este o dorință și o cerere sfântă a Mântuitorului Iisus Hristos Care S-a rugat pentru această unitate înainte de Patima Sa și de Învierea Sa, zicând: „Ca toți să fie una… pentru ca lumea să creadă” (Ioan 17, 21)”.

De asemenea, Patriarhul României a arătat că prin cooperare ecumenică practică nu ne pierdem identitatea, ci o îmbogățim, întrucât o afirmăm nu în izolare față de alți creștini, ci în dialog cu ei, nu împotriva lor, ci împreună cu ei. Astfel, după cum a precizat Preafericirea Sa cunoașterea reciprocă și ajutorarea reciprocă în plan spiritual și social sunt deja etape ale lucrării pentru unitatea creștină.

În decursul zilei de astăzi, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit cu ministrul Secretar de Stat al Guvernului Bavarez, Marcel Huber. După cum ne informează Radio TRINITAS, în cadrul întrevederii Preafericirea Sa a apreciat ajutorul acordat romanilor de guvernul bavarez.

„Suntem bucuroși să vedem cum reușiți ca o diversitate atât de mare, nu numai de confesiuni creștine, ci și reprezentanți ai altor religii sunt integrați și îi mențineți în dialog și cooperare. De asemenea, suntem bucuroși că avem de învățat din această atitudine europeană în care se dorește și păstrarea identității fiecărei comunități religioase, dar și integrarea în societatea germană. Sperăm că și credincioșii noștri ortodocși și români vor fi recunoscători și vor contribui cu spiritualitatea și cu identitatea lor culturală la îmbogățirea tezaurului spiritual al Bavariei”, a precizat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente